(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Жаҳоннинг ривожланган мамлакатларида инвестиция фондлари иқтисодиётга инвестицияларни жалб этиш учун ва пул маблағларига эҳтиёжи мавжуд ортиқча пул маблағларига эга хўжалик субъектлари ўртасида ўзаро манфаатли муносабатларни амалга оширишга хизмат қилувчи асосий молиявий муассаса бўлиб ҳисобланади. Ҳозирда мазкур муассасалар самарадорлигини оширишда инвестиция фондлари ҳаракати ва уларни бошқариш механизмини такомиллаштириш, молиявий ресурсларни самарали тақсимлаш, инвестиция фондлари пул оқимларининг истиқболдаги стратегияларини асослаш, уларни тартибга солишнинг инновацион йўналишларини ишлаб чиқиш, инвестиция жараёнини кучайтириш орқали барқарор иқтисодий ривожланишни таъминлаш, самарали инвестиция сиёсатини амалга оширишда институционал тузилмалар фаолиятини такомиллаштириш каби асосий илмий йўналишларга эътибор қаратилмоқда.