(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda dunyo davlatlarida nizolarni muqobil hal qilish usuli sifatida qo’llanilib kelayotgan mediatsiya jarayoni, mediatsiya tushunchasi, mediator va unga qo’yiladigan talablar, mediatsiya jarayonida ko’riladigan ishlar, mediatsiya qo’llash asoslari, tartibi, uni nizolarni hal qilishdagi o’rni, uni turlari, mediatsiya jarayonini amalga oshirish bosqichlari milliy va xorijiy davlatlar tajribasi asosida tahlil qilingan va mediatsiya jarayonini takomillashtirish yuzasidan taklif va tavsiyalar o’rin olgan.