(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Инсоният тарихида кенгашиб иш тутиш ҳар доим қадрланиб келган. Ўзбек халқида бежизга “маслаҳатли тўй тарқамас” деган мақол бекор айтилмаган. Илгаридан жамоавий руҳ кучли бўлган ўзбек ҳамжамиятида йиғилишиб муаммоларга ечим топишга бўлган интилиш азалдан қадрланган. Халқ қурултойлари, йиғилишлари, маслаҳатлашув ёки оқсоқоллар кенгаши шаклида қарорлар қабул қилиш мамлакатимиз тарихида кўплаб масалаларнинг ечимини топиш воситаси бўлганлиги ҳеч кимга сир эмас.