(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Mazkur maqolada peyzaj orqali badiiy psixologizm holatlar tabiat tasvirlarni inson ruhiyatida aks etishi koʻrsatib beriladi.Badiiy psixologizm insonlarning ruhiy olamida kechayotgan oʻy-fikrlar, munosabatlar, his-tuygʻular, ruhiy holatini aks ettirishidir.Metafora inson dunyoqarashi takomili bilan bog‘liq tushuncha, uning asosida bilim va malaka yaxlitligi jilvalanarkan, maqolada ramziy-majoziy metafora yaʼni insondagi ruhiy holatni hayvonlarga ham koʻchirgan holda Isajon Sultonning "Sogʻinch" hikoyasi misolida ochib beriladi.