(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada dori moddalarning organizmda so‘rilishi taqsimlanishi va to‘planishi haqida a’lumotlar keltirilgan bo‘lib har qanday dorini odamlarga qoʻllashdan oldin hayvonlarda sinab koʻriladi va klinikalarda kuzatiladi. Dorilar kimyo-farmatsevtika zavodlarida sintetik moddalardan, oʻsimlik, hayvon yoki mikrobiologik mahsulotlardan, tez buziladigan ayrim dorilar esa dorixonalarda tayyorlanadi.