(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Bu maqola ishlab chiqish jarayonida muallif tomonidan turli xildagi manbalar ma’lumotlariga tayangan holda gaz sifatini tahlil qilishda tizim tarkibiy modellari qurililishi va ishoncgliligi baholanishi ustida ma’lum tushunchalar ustida ishlanmalar olib borildi. Shu maqsadda bunday gazni tahlil qilish tizimlari uchun model ishlab chiqilgan va ushbu tizimlarning strukturaviy ishonchliligi hisoblangan. Quyida gazni tahlil qilish tizimlarining ishonchliligini baholashning mavjud usullarining asosiy kamchiliklari muhokama qilindi. Va nihoyat, bunday tizimlarning ishonchliligini baholash uchun yangi ehtimollik yondashuvi taklif qilindi. Ushbu yondashuv o’lchangan parametrlar soniga bog’liq bo’lgan o’lchov vositalarining quyi tizimini o’z ichiga olgan. Xususan, u gaz aralashmasining bitta parametrini o’lchash uchun mos edi, ammo uning samaradorligini tekshirish uchun tizimdagi nosozliklarni aniqlash va qayd etish uchun bir qator mezonlar ko’rib chiqildi. Har bir mezon uchun ishonchlilik indekslari uchun turli xil matematik tenglamalar tuzildi, shu jumladan ish vaqtini taqsimlash funktsiyasi, ishonchlilik funktsiyasi va ishlamay qolish uchun o’rtacha vaqt kabilarni aytish mumkin.