(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Hozirgi rivojlanib borayotgan jamiyatda huquqiy jihatdan olib qaraydigan bo’lsak, konsullik masalalarining ko’lami borgan sari kengayib bormoqda. Bu konsullarning davlat organlari bilan konsullik-huquqiy masalalar bo’yicha muzokaralar olib borishi, diplomatik yozishmalar olib borishi, sud va ma’muriy organlar majlislarida ishtirok etishi kabilar bilan bog’liq.1990-yillarning oxiridan boshlab konsullik yuridik xizmatlariga ehtiyoj sezilarli darajada oshdi. Konsullik xizmati diplomatik xizmat doirasidagi konsullik faoliyati bo’lib, oʻz mamlakati fuqarolari bilan aloqa oʻrnatuvchi yuridik xizmatdir. Davlat o’z fuqarolariga o’z hududida ham, undan tashqarida ham huquqiy yordam va huquqiy himoya ko’rsatishga majburdir va bu borada konsullik faoliyati eng maqbul vositadir