(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqola elektr energiya iste’molining davomiyiligi bo’yicha yillik yuklama grafigini qurilishiga bag’ishlangan. Energetika tizimida elektr energiya iste’molining katta qismi sanoat korxonalar hissasiga to’g’ri keladi. Sanoat korxonalarida elektr energiya iste’moli yuklamasi o’zgaruvchan qiymat ega bo’lib, ushbu yuklamalar soat, kun, oy, yil davomida, shu bilan birga, fasllarga qarab o’zgarib turadi. Shu sababli ushbu korxonalarning elektr energiyasini aktiv va raektiv iste’moli qish va yoz mavsumidagi yuklama grafigi tuzish muhim vazifa hisoblanadi.