(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada davlat byudjetlarida soliq tushumlarining barqarorligini nazorat qilish bilan bog’liq o’ziga xos xususiyatlar va muammolar ko’rib chiqiladi. Unda davlat organlari tomonidan soliq daromadlarining barqaror va ishonchli ta’minlanishi uchun qo’llaniladigan turli nazorat mexanizmlari ko’rib chiqiladi, bu esa fiskal sog’liqni saqlash va davlat xizmatlarini moliyalashtirish uchun juda muhimdir. Tahlil soliq siyosati, iqtisodiy tebranishlar va majburiy choralar o’rtasidagi o’zaro bog’liqlikni ta’kidlab, ushbu omillarning daromadlarni bashorat qilishiga qanday ta’sir qilishini aniqlaydi. Bundan tashqari, maqolada daromadlarni barqarorlashtirish bo’yicha innovatsion yondashuvlar va ilg’or tajribalar o’rganilib, ularning turli iqtisodiy sharoitlarda samaradorligi baholanadi. Zamonaviy strategiyalar va potentsial islohotlarni o’rganish orqali maqola iqtisodiy noaniqliklar sharoitida soliq tizimlarining chidamliligini oshirishga intilayotgan siyosatchilarga tushuncha berishga qaratilgan. Ushbu tadqiqot orqali u fiskal barqarorlikni saqlash va soliq ma’muriyatchiligida moslashuvchan nazorat choralarining ahamiyati haqida keng qamrovli istiqbollarni taqdim etadi.