(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Бухоро шаҳридан чиқадиган маиший оқова сувларида маккажўхори (силос) экинини суғориш тартибларини ишлаб чиқишда 2 йиллик илмий – амалий тадқиқот ишлари олиб борилиб, натижалари ёритилган. Суғориш олди тупроқ намлиги чегаравий дала нам сиғимига нисбатан 70-70% тартибда аллювиал-ўтлоқи тупроқларида мавсумий суғориш биринчи йили 2725 м3/га, суғоришлар сони 4 маротабани, иккинчи йили мавсумий суғориш меъёри 3358 м3/га, суғоришлар сони 5 маротабани ташкил этган бўлса, суғориш олди тупроқ намлиги чегаравий дала нам сиғимига нисбатан 70-80% тартибда биринчи турғун йили мавсумий суғориш меъёри 2816 м3/га, суғоришлар сони 5 маротабани, иккинчи йили мавсумий суғориш меъёри 3449 м3/га, суғоришлар сони 6 маротабани ташкил қилди.