(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
So‘nggi yillarda virtual olam vositalariga yosh avlod ko‘p vaqt va e’tiborini sarflamoqda. Bu esa o‘z navbatida o‘smirga, uning oilasiga va jamiyat barqarorligiga salbiy ta’sir qilmoqda. Biz O‘zbekistonning turli hududlaridagi o‘smirlardan virtual olam vositalaridan qanday foydalanishlari yuzasidan so‘rovnoma oldik. Natijada O‘zbekiston o‘smirlarining o‘ttiz foizi virtual olam vositalariga qaramlik holati aniqlandi. Virtual olam vositlariga qaram o‘smirlarni jamiyatga reintegratsiya qilishda ijtimoiy agentlarning yordami, uyqu vaqtini to‘g‘rilash, ma’lum mashg‘ulot bilan bandlik, jismoniy mashg‘ulotlar yordam berishi turli tadqiqotlar natijalarini tahlil qilish orqali o‘rganildi.