(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Homiladorlik davrida OIV - bu homilador bo’lgan ayolda OIV / OITS infeksiyasining mavjudligi. OIVning onadan bolaga yuqishi xavfi uchta asosiy holatda mavjud: homiladorlik, tug’ish va emizish. Bu mavzu muhim ahamiyatga ega, chunki tegishli tibbiy aralashuv bilan virusni yuqtirish xavfi sezilarli darajada kamayishi mumkin va davolashsiz OIV/OITS ona va bolada jiddiy kasallik va o’limga olib kelishi mumkin. Bunga Kasalliklarni nazorat qilish markazlari (CDC) maʼlumotlari misol boʻla oladi: Qoʻshma Shtatlar va Puerto-Rikoda 2014—2017-yillar oraligʻida tugʻruqdan oldin parvarish qilish mumkin boʻlgan mamlakatlarda Qoʻshma Shtatlar va Puerto-Rikoda 10257 nafar chaqaloq boʻlgan.