(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Kommunikativ kompetentsiyani rivojlantirishni nazarda tutuvchi professional chet tilini o’qitish talabaning ehtiyojlarini, o’quv jarayonining maqsad va vazifalarini hisobga oladigan muayyan tamoyillar, talablar va qoidalar asosida amalga oshirilishi kerak. Bu jarayonning yana bir muhim sharti bu to‘g‘ri tanlangan mashq va topshiriqlar majmuidir. Mazkur maqolada nutq faoliyati turlarini tizimli rivojlantirishga qaratilgan ba’zi mashq turlari tahlil qilingan.