(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Yong‘in bu yonish vaqtida massa va issiqlik almashinish jarayonidan tashqari vaqt va makonda rivojlanuvchi murakkab fizik-kimyoviy jarayondir. Bu jarayonlar o‘zaro bog‘liq va yong‘in xususiyatlari bilan xarakterlanadi: yonish tezligi, harorat va h.k. hamda ko‘pchiligi tasodifiy bo‘lgan bir qator shartlar bilan aniqlanadi. Massa va issiqlik almashinuv hodisasi istalgan yong‘in uchun uning o‘lchovlari va paydo bo‘lish joyidan qat’iy nazar, o‘ziga xos umumiy hodisadir. Yong‘in aholiga nafaqat moddiy, balki ma’naviy zarar ham yetkazishga sabab bo‘ladi. Insonlar o‘limi, termik jarohatlanishlar va yongan mahsulotlar zaharidan zaharlanish kabilar ham sodir bo‘lishi mumkin.