(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Etnosport xalqning madaniy merosini saqlash va rivojlantirish maqsadida o’tkaziladigan milliy sport turlaridan iborat. Ushbu maqolada etnosportning bugungi kun uchun dolzarbligi va ahamiyati tahlil qilinadi. Etnosportning milliy o’zlikni saqlash, sog’lom turmush tarzini rivojlantirish, jamiyatni birlashtirish va yosh avlodni tarbiyalashdagi roli muhokama qilinadi. Shuningdek, etnosportni rivojlantirish va qo’llab-quvvatlash bo’yicha amaliy chora-tadbirlar keltiriladi.