(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqola, Namangan viloyatining Chust shahridan bo‘lgan 9-sinf o‘quvchisi Oynura tomonidan yozilgan. U Chust shahrining ko‘p millatli madaniyati, tarixiy ahamiyati va zamonaviy rivojlanishi haqida so‘z yuritadi. Chustda o‘zbeklar, tojiklar, ruslar, qozoqlar, qirg‘izlar, turkmanlar va ahiska turklari do‘stona va tinch-totuv yashaydilar. Maqola shahar aholisining bir-biriga nisbatan hurmati va do‘stona munosabatlarini, shuningdek, Chustning boy madaniy merosi va kelajagini ta’kidlaydi.