(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda o‘quvchi-yoshlarni milliy ma’naviy meroslar asosida axloqiy tarbiyalashda Markaziy Osiyo mutafakkirlarining ma’naviy merosidan foydalanish va ular orqali yosh avlodda ijobiy sifatlarni shakllantirish nazarda tutiladi. Shuningdek, muallif tomonidan qadriyat tushunchasi mazmuni, uning mohiyati borasidagi ilg‘or xorijiy tadqiqotlar tahlil qilingan. Qadriyat tushunchasining o‘ziga xos xususiyatlari falsafiy-psixologik tushunchalar sifatida belgilangan norma va munosabat kategoriyalaridan farqi keltirib o‘tilgan.