(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu ma`ruza matnida revmatoid artrit kasalligi, uni keltirib chiqaruvchi sabablari, kasalliklning rivojlanish mexanizmi, kasallikning tasnifi, kasallikning klinik belgilari, kasalliklarni diagnostikasi va tekshirish usullari, kasallikning asoratlari, davolashning zamonaviy usullari haqida so`z yuritiladi. Kasalliklarni diagnostikasida klinik biokimyoviy tekshirish usullarining ahamiyati, organizmda sodir bo`layotgan biokimyoviy jarayonlar haqida so`z yuritiladi. Kasallikni nafaqat bo’g’im , balki ichki a’zolarni zararlashi haqida ma’lumotlar berilgan. Kasalliklarni keltirib chiqaruvchi omilar, diagnostikasi, bemorlarni parvarish qilish, shoshilinch holatlarda tez tibbiy yordam ko`rsatish haqida ma`lumot berilgan. Mavzuga kalit so’zlar, rangli tasvirlar kiritilgan. Ushbu ma`ruza matnini har kim o’zi uchun kasallik to’g’risida qo`llanma sifatida ishlatish uchun tavsiya etiladi.