(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Жәҳәнде тәлим системасын заманагѳйлестириў, оқыўшылардыӊ компетентлигин асырыў, когнитив билимлерин кеӊейтиў, креатив пикирлеўге үйретиў ушын PISA халықаралық баҳалаў системасы жәрияланған. Бул дәстүрде оқыўшылардыӊ саўатлылығы бойынша билимлерин тексериў ушын диаграмма, ҳәр қыйлы темалардағы сүўретлер кѳринислери болыўы, пәнлер арасында интеграция зәрүрлиги сезилмекте. Усы көзқарастан жазыўшылар дөретиўшилигин оқыўшыларға үйретиў керекли методикалық мәселелердиң бири. Мәмбеталы Қайыповтың дөретиўшилиги бойынша оқыўшыларға төмендеги мағлыўматларды беремиз