(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Мaзкур мaқoлaдa низоли ҳолатларн келишув асосида тугатиш, айнан бугунги кунда қонунчилигимиздаги ярaшув тушунчасининг пайдо бўлиш тарихи, асрлар давомида унинг турли мамлакатларда ўз ички тартиб тамойилларидан келиб чиқиб турли атамалар билан аталганлиги ва қўллаш доираларининг кенгайиб, ривожланиб келганлиги, жамиятда криминоген вазиятнинг ёмонлашувининг олдини олишда самарали восита сифатида фойдаланганлиги, шунингдек, ярашувнинг тарихдан кўплаб мамлакатларда кенг қўлланилиб келинганлиги, улар ҳар мамлакатда турли атамалар билан алталганлиги, биз яшаб турган заминда хукмрон бўлган давлатлар тизимида мавжуд бўлган қонунчиликда ярашув муносабатлари қай даражада қайси манбалар билан тартибга солинганлиги таҳлил этилган. Бундан ташқари ярашувнинг ривожланиш тарихи бўйича хорижий ва маҳаллий олимларнинг қарашлари, фирклари, илмий ишларида илгари сурган назариялари чуқур ўрганилган.