ISSIQXONA OQQANOT (TRIALEURODES VAPORARIORUM WETS) NI PUSHTDORLIGIGA HAVO HARORATI VA NAMLIKNING TA’SIRI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Poliz ekinlarida bir necha turdagi zararli hasharotlar rivojlanib, yetishtirilayotgan hosilning miqdori va sifatiga katta salbiy ko‘rsatmoqda. Ayniqsa issiqxona oqqanoti zarari yuqori boʻlib, uning populyatsiyasi va rivojlanishiga havo harorati va namlikning ta’sirini oʻrganish muhim ahamiyatga ega.