BOJXONA SURISHTURUVINI RIVOJLANTIRISH: HUQUQBUZARLIKLARNI RO‘YXATGA OLISH VA KO’RIB CHIQISHGA RAQAMLI YONDASHUV (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Bojxona sohasidagi jinoyatlar to‘g‘risidagi ariza va xabarlarni ro‘yxatga olish va ko‘rib chiqish tartib-taomillarining takomillashtirilishi soddalashtirish, tezkorlik va aniqlikka e’tibor qaratgan holda kompleks yondashuvni taqozo etadi. Bu foydalanuvchilarga qulay onlayn portalni ishlab chiqish, aniq ko‘rsatmalar, avtomatlashtirish vositalari va mavjud bojxona tizimlari bilan integratsiyani o‘z ichiga oladi. Bundan tashqari, real vaqt rejimida aloqa, ishonchli ma'lumotlar xavfsizligi va boshqa agentliklar bilan hamkorlik qilish kabi choralar juda muhimdir. Noyob identifikatsiya raqamlari, QR kod integratsiyasi va ish jarayonini avtomatlashtirishga ega raqamlashtirilgan tizim butun jarayon davomida shaffoflik va javobgarlikni ta'minlaydi. Muntazam ravishda hisobot berish, tahlil qilish va malaka oshirish tizim samaradorligini yanada kuchaytirmoqda. Ushbu kompleks yondashuv bojxona jinoyatlarini ko'rib chiqishning shaffof, samarali va xavfsiz jarayonini yaratish, ro'yxatga olishdan to hal etishgacha bo'lgan muvofiqlashtirish va nazoratni yaxshilashga qaratilgan.