DON DUKKAKLI EKINLAR ZARARKUNANDALARI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Axoli sonini ortib borishi va yildan yilga oziq ovqatga bo‘lgan talablarning ortishiga sabab bo‘lmoqda. Axoliga eng ozuqbob maxsulaotlardan Bug‘doy, arpa va suli juda katta axamiyatga ega. Bunday maxusoltalarni yetishtirishda suvsizlik yog‘ingarchilikni kamayib ketishi va zararkunandalarni oshishi xosildorlikka katta ziyon keltirmoqda. Zararkunandalar nafaqat o‘simliklarni vegitatsiyasida balki don maxsulotlarini saqlash davrida xam ziyon yetkazmoqda. Ushbu maqolamizda don-dukakli ekinlar zararkunandasi bilan tanishib unga qarshi kurashish choralarini xa bilib olishingiz mumkin.