1-4-SINFDA ESTETIK TARBIYANI SHAKLLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2022)
Mazkur maqolada estetik tarbiyaning mazmun va mohiyati yoritildi, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini tabiat bilan tanishtirishda sinfdan tashqari mashg‘ulotlarning tutgan o‘rni, shuningdek, estetik tarbiyani shakllantirishning o‘ziga xos xususiyatlari aniqlandi, dars jarayonida o‘quvchilarning estetik tarbiyasi shakllantirishda zamonaviy ta’lim tenologiyalaridan foydalanildi, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining estetik tarbiyasi shakllantirishda tabiiy fanlarning o‘rni va samaradorligi aniqlandi, o‘quvchilarning ekologik tafakkuri, ularning dunyoqarashi, xatti-harakati, o‘quvchilar ekologik tafakkurini rivojlantirishda o‘qitishning barcha shakllari: dars, darsdan tashqari ishlar, ekskursiya va sinfdan tashqari mashg‘ulotlarda o‘quvchilarga estetik tarbiya berish orqali ularda ekologik tafakkurni shakllantirish imkoniyatlari aniqlandi.