ЎҚУВЧИ- ЁШЛАРНИ ХАРБИЙ ОФИЦЕРЛИК КАСБИГА ҲАВАС ТУЙҒУСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ОРҚАЛИ ВАТАНПАРВАРЛИК ҲИСЛАРИНИ ТАРБИЯЛАШ МАЗМУНИ (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Ушбу мақолада ўқувчи-ёшларни харбий офицерлик касбига ҳавас туйғуларини шакллантириш орқали ватанпарварлик ҳисларини тарбиялаш мазмунида бевосита бу туйғуларини ва эътиқотини ўйғотиш, бу борада юртимиз мактабларида ва ҳамда жамоат ташкилотлари билан олиб борилаётган ҳамкорлигини ташкил этиш амалий иш фаолияти ҳақида тўхталар экан, ҳақиқий ватанпарвар ўқувчи-ёшларни бу борада нималар билиши лозим бўлган тарбиявий фазилатларга ва изоҳ берилаган. Бу масала юзасидан мустақил баҳс-мунозаралар ўтказиш ҳам яхши самара бериши аниқ кўрсатилган. ўқувчилар бу муаммолар ҳақида ўқитувчи айтган гапларни такрорлаш билан чекланиб қолмасдан, балки ўзининг холис, адолатли, мустақил фикрлари бериш орқали, юртимизда садоқатли офицерлар борлиги билан фахрланиш ҳисларини шакллантирилганлиги ёритилган.