SEYSMIK JARAYONLARDA GIDROTEXNIKA INSHOOTLARDA BO‘LADIGAN O‘ZGARISHLARNI DT LARDA BAHOLASH (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Hozirgi kunda respublikamizda qurilgan yirik suv omborlar to‘g‘onlari grunt to‘g‘onlar hisoblanadi. Shu bilan birgalikda inshootlarning joylash konturlari seysmik muhit hisoblanadi. Har bir ishootlarni aholi yashash joylarida salbiy ta’sirlarini oldini olish maqsadida inshootlarda seysmik jarayonlar ta’sirini o‘rganish, o‘zgarish jarayonlarini baholash, shu bilan birgalikda kuzatuv nazoratlarini masofaviy jarayonlarga o‘tkazish asosiy vazifadir.