АБДУЛЛА ОРИПОВ ПЕЙЗАЖ ЛИРИКАСИ: ТАБИАТ ВА ИНСОН ДИАЛОГИ (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Мақолада Абдулла Ориповнинг шеърларида инсон ва табиат муносабатлари ўрганилиб, қиёсий таҳлил асосида миллий шеъриятимиздаги пейзаж хусусиятлари тўғрисида назарий хулосалар чиқарилган. Абдулла Орипов пейзаж лирикаси бадииятида фалсафий қарашларнинг моҳияти очиб берилган.