O'ZBEK MA'RIFATPARVAR AYOLLARINING MA'RIFATLI JAMIYAT QURISH G'OYALARI (ANBAR OTIN, DILSHODI BARNO, UVAYSIY MISOLIDA) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Turkiston XIX asrning ikkinchi yarmida Rossiya tomonidan bosib olindi va mustamlakaga aylantirildi. Bu mustamlakachilik mohiyatini Turkiston o’lkasi general – gubernatorlaridan biri A.N.Kuropatkinning o’z kundaliklarida, biz Turkiston xalqlarini yarim asr mobaynida jahon madaniyati va sivilizatsiyasidan chetda tutib turdik, degan so’zlari yaqqol anglatadi. Ushbu maqolada o'zbek ma'rifatparvar ayollarining ma'rifatli jamiyat qurish g'oyalari xususida so'z yuritildi.