MISR EHROMLARINI KIMLAR QURGAN? (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Ushbu maqolada “Dunyoning yetti mo’jizasi”dan biri bo’lgan va hozirga qadar saqlanib kelgan Misr ehromlari haqida qisqacha ma’lumotlar joy olgan.Shu bilan birga,Misr hududida olib borilgan arxeologik qazish ishlari natijasida aniqlangan ma’lumotlarga asoslanib piramidalarning qurilishi haqida olimlarning fikrlari va farazlari bayon etilgan.Maqolada Misr ehromlarining qurilishi jarayoni qay tarzda kechganligi to’g’risida so’z yuritiladi.