АЛИШЕР НАВОИЙНИНГ “ЛИСОН УТ-ТАЙР” ДОСТОНИДА ТАСАВВУФ ТАЛҚИНИ (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Мазкур мақолада Алишер Навоийнинг “Лисон ут-тайр” достони ҳақида сўз боради. Асардаги тасаввуф ғоясининг бадиий талқинлари борасида мулоҳазалар баён қилинади. Асарнинг бадиий хусусиятлари таҳлил қилинади. Тасаввуфнинг рамз ва образлари ҳақида фикрлар билдирилади.