OLAMNING YARALISHI HAQIDAGI TASAVVURLAR. SOKRAL VA SEKULYAR QARASHLAR (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Ushbu maqolada olamning yaratilishi ilmiy va falsafiy tahlil qilingan. Galaktika, yulduzlar, sayyoralarning paydo bo`lishi va ularning harakatlari to`g`risida fikr bildirilgan. Substansiya, apeyron, Senkulyar va Sokral kabi tushunchalarga ta’rif berilgan. Antik davr faylasuflarining, xususan Fales, Geraklit, Anaksimen va Anaksimanderlarning olamning subsatnsiyasi haqidagi falsafiy va ilmiy qarashlari o`rganilgan. Olamning yaratilishi to`g`risida Senkulyar va Sokral tafakkur shakllari haqida bahs olib borilgan va mualifning mustaqil fikrlari bilan to`ldirilgan.