ТУПРОҚНИНГ ИЛДИЗЛИ, ҲАЙДАЛМА ҚАТЛАМИ ВА ҲАЙДАЛМА ҚАТЛАМОСТИ ҚАТЛАМЛАРИНИНГ СУВ-ТУЗ ДИНАМИКАСИНИ МОДЕЛЛАШТИРИШ (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Мақолада суғориш суви танқислиги ортиб бораётган шароити учун шўрланишга мойил тупроқларда ғўзани етиштиришда сув-туз алмашув жараёнининг математик моделини яратиш.