QALQONSIMON BEZ KASALLIKLARI, TIREOTOKSIK KRIZ KASALLIGIDA SHOSHILINCH YORDAM KO’RSATISH (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Yoyilgan zaharlovchi buqoq (tireotoksikoz, Bazedov kasalligi) - autoimmun kasallik bo‘lib, qalqonsimon bezning bir tekis sidirga (diffuz) kattalashuvi va tireoid gormonlarning ortiqcha ishlanib, qonga tushishi natijasida organizm zaharlanishi bilan ifodalanadi.