IQTISODIY BARQARORLIK VA GLOBAL IQTISODIY O'SISH (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ushbu maqola iqtisodiy barqarorlik va global iqtisodiy o'sishning zamonaviy holatini tahlil qiladi va ularning ta'sirini shakllantiruvchi asosiy omillarni ko'rib chiqadi. Iqtisodiy barqarorlik iqtisodiyotning uzluksiz va mustahkam rivojlanishini ta'minlash uchun zarur bo'lgan shart-sharoitlarni o'z ichiga oladi, jumladan, inflyatsiyani boshqarish, mehnat bozorini barqarorlashtirish va moliyaviy tizimni mustahkamlash. Shuningdek, maqolada global iqtisodiy o'sishning asosiy omillari — texnologik inqilob, raqamli iqtisodiyot, barqaror energetika va xalqaro savdo kabi faktorlar tahlil qilinadi. Pandemiya, geosiyosiy beqarorlik, iqlim o'zgarishi va boshqa global muammolar iqtisodiy o'sishga qanday tahdid solayotganligi ham muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, kelajakda iqtisodiy o'sishning istiqbollari va ushbu o'sish uchun zarur bo'lgan chora-tadbirlar, jumladan, yashil iqtisodiyot va texnologik innovatsiyalarni qo'llab-quvvatlash haqida fikr yuritadi.