QATAR TASHQI SIYOSATINING SHAKLLANISHIGA TA'SIR QILGAN ICHKI OMILLAR (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ushbu maqolada Qatar tashqi siyosatining shakllanishiga ta'sir qiluvchi ichki omillar, xususan, hokimiyat tuzilishi va sud-huquq tizimi tahlil qilinadi. Qatar amirlik shaklida boshqariladigan davlat bo'lib, amirning kuchli hokimiyati tashqi siyosatni belgilashda muhim rol o'ynaydi. Amirning qarorlari va hukumatning markazlashgan tuzilishi, mamlakatning global maydondagi pozitsiyasini tez va samarali ravishda belgilash imkonini beradi. Shuningdek, sud-huquq tizimining amirlikdagi roli va uning tashqi siyosatga ta'siri ko'rib chiqiladi. Sud tizimi, asosan, amirning nazorati ostida bo'lib, qonunlar va normativ hujjatlar amir tomonidan belgilangan siyosatga mos ravishda ishlab chiqiladi. Bu, ichki barqarorlikni ta'minlash va xalqaro hamjamiyatda ishonchni oshirishga yordam beradi.