INGLIZ TILLARIDAGI NOSTALGIK LEKSIKALARINING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ushbu maqola nostalgik ingliz leksikonlarining lingvistik xususiyatlarini o'rganadi, ba'zi so'zlar o'tmish xotiralarini va nostalgik bilan bog'liq hissiyotlarni qanday uyg'otishini o'rganadi. Lingvistik tahlil va tarixiy tergovning kombinatsiyasi orqali tadqiqot nostalgik tuyg'usiga hissa qo'shadigan asosiy leksik, fonetik va semantik xususiyatlarni aniqlaydi. Ushbu tahlil, shuningdek, nostalgik so'zlarning turli nutq jamoalarida qanday ishlashini va ularning madaniy o'ziga xoslikni saqlashdagi rolini o'rganadi.