ULUG’BEK HAMDAM HIKOYALARINING LINGVOPOETIK TAHLILI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Maqolada mustaqillik davri o‘zbek lirikasining janr xususiyatlarini belgilashda va ijodkor badiiy mahoratini ko‘rsatishda so‘z va tovush takrorlarining badiiy-estetik funksiyasi ochib berildi. Tadqiqotda psixologik, struktural-poetik, tavsiflash metodlaridan foydalanildi. Buning natijasida takrorlar she’riy asarningturli sathlarida namoyon bo‘lishi, evfonik elementlar va stilistik vositalar she’r ohangdorligini ta’minlashga xizmat qilishi Ulug‘bek Hamdam she’riyati misolida aniqlanishga erishildi. Tadqiqot ilmiy natijalari asosida chiqarilgan xulosalar lirik she’rlar poetikasining ilmiy-nazariy jihatdan to‘ldirilishiga asos bo‘ladi.