ULUG’BEK HAMDAM HIKOYALARINING LINGVOPOETIK TAHLILI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Maqolada Ulug‘bek Hamdam romanlarida davr yangilanishidagi o‘zgarishlar, qahramonlar surati va siyratini aks ettirishdagi o‘ziga xos jihatlar, ruhiy tahliliy qarashlar haqida so‘z boradi. Bunda yozuvchining “Muvozanat” asari asosida hayotiy realliklarni badiiy talqin qilish orqali ijodkor mahoratini ochishga harakat qildik.