МАКРОИҚТИСОДИЙ БОШҚАРУВДА САНОАТ СТРАТЕГИЯСИНИНГ АҲАМИЯТИ (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
1992-2016 йиллар давомидаги хусусийлаштириш жараёнида Ўзбекистоннинг саноат потенциали кўп жиҳатдан йўқ бўлган. Майда ва ўрта машинасозлик, металлга ишлов бериш бўйича ўрта ва кичик корхоналар ўз бозорларини йўқотиб, касод бўлганлар ва мулкий комплекслар сифатида хусусийлаштирилган. Кўпгина сабаблар билан орасида, ўйланмаган саноат сиёсати туфайли биз 1990 йилдаги ялпи ишлаб чиқариш потенциалимизга 2011 йилдагина қайта олдик. Ваҳолан-ки, бу катта потенциал 1940-йиллардан сўнг Улуғ Ватан Уруши таъсирида Совет Иттифоқининг ҳарбий-саноат потенциалини жанубга кўчириш сиёсати ортидан юзага келган ва ривожланган эди.