VEKTOR KONSTRUKSIYALAR VA ULARNING TURLARI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Vektor - odatda DNK yoki boshqa genetik materialning ketma-ketligini yangi hujayraga kiritadigan DNK bo'lagi. Vektorlar molekulyar klonlash jarayonlarida kerakli DNK bo’lagini retsipiyent hujayraga kiritish uchun vosita sifatida ishlatiladi. Vektorlarni har xil xususiyatlarga ko'ra har xil turlarga bo'lish mumkin. Shunday qilib, vektorlarni tanlash jarayonning maqsadiga bog'liq.