“MU’IN UL-MURID” – AGIOGRAFIK ASAR NA’MUNASI SIFATIDA (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Maqolada XIV asrda Sharq mumtoz adabiyotida yaratilgan nazmiy shaklda yozilgan “Mu’in ul-murid” didaktik asarining yozilish sabablari va janriy xususiyatlariga to‘xtalib o‘tilgan. Asarning muallifi borasidagi fikrlarga ilmiy munosabat bildirilgan. Shuningdek, agiografik yo‘nalishda yozilgan asarlardagi hikmat janriga ta’rif berilgan, o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan.