EKOLOGIK BARQARORLIK - TARAQQIYOT KAFOLATI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasi xususiyatlarini hisobga olgan holda, mamlakatda ekologik barqarorlikni saqlash yo’lidagi chora-tadbirlar haqida so’z boradi. Matnda O'zbekistonning ekologiyani saqlash yo’lidagi strategiyalari va undan so'nggi yillarda mamlakatda amalga oshirilayotgan tadbirlar, qonunlar, va dasturlar haqida ma'lumotlar keltirilgan. Matnning asosiy qismida O'zbekistonning qurigan tubi, Orol dengizi, va daryo suvlari bilan bog'liq ekologik muammolarga oid ma'lumotlar taqdim etilgan. Shuningdek, O'zbekiston Respublikasi Prezidentining xizmatidagi qo'mitadan kelib chiqqan qarorlar va farmonlar, o'rmon xo'jaligi, qurg'oqchilikni kamaytirish va ekologiya muammolari yechimlari, qonunlar, va dasturlar haqida ma'lumotlar berilgan.