MAMLAKATIMIZ HUDUDLARDA YER QA’RIDAN FOYDALANGANLIK UCHUN SOLIQ TORTISHNING ZARURYATI (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda yer qa’ridan uchun nedra solig‘idan samarali foydalanishda soliq tizimining ta’sirchanligini yanada oshirishga oid ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Bundan tashqari soliqqa tortish maqsadida tabiiy boyliklarni iqtisodiy jihatdan guruhlash va ularning xususiyatlarini ko‘rsatib berish, tabiiy boyliklarni soliqqa tortishga oid ilmiy-tadqiqot ishlarini nazariy tahlil qilish, tabiiy boyliklarni soliqqa tortishning xorij tjribasini qiyosiy jiahtadan tahlil qilish va uning o‘ziga xos xususiyatlarini yortib berish.