ROBIN SHARMANING O’ZBEK TILIGA TARJIM QILINGAN "O’LSANG KIM YIG’LAYDI?" ASARIDA LEKSIK-TRANSFORMATIK TARJIMA (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ushbu maqolada dunyo adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri bo'lmish Robin Sharmanin "O’lsang kim yig’laydi" asarining ingliz tilidan o’zbek tarjimasi jarayonidagi leksik transformatik tahlil k’'rib chiqiladi va leksik tranformatsiyaga ham urg’u berib o’tiladi.Tarjima jaroyoning muhim jihatlaridan biri asar haqida umumiy ma’lumotlar to’plash va ular bilan tanishib chiqish, shuning uchun quyidagi maqolada asar va muallif haqida to’xtalib o’tilgan.