(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Kartoshka o`simligi o`sish, rivojlanish va tugunaklarini saqlash jarayonida turli-xil zamburug`, bakteriya,virus kasalliklari bilan kasallanadi. Zamburug` kasalliklariga fitoftorioz, rizoktonioz, fuzarioz kiradi. Tugunaklarni saqlash jarayonida fitoftorioz kasalligi ko`p uchraydi.