(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Qandli diabet — moddalar almashinuvi kasalligi bo‘lib, kelib chiqish sabablari, rivojlanish yo‘llari va klinik alomatlariga ko‘ra tarkibiga turli xil xastaliklar birlashgan. Bu kasalliklarning barchasiga xos bo‘lgan jihat — qon tarkibidagi qand (glyukoza) ning surunkali ortishi.