(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Raqamli iqtisodiyot yangi texnologiyalarni ijtimoiy hayotga keng tatbiq etishni o’z ichiga oladi, bu esa yangi turdagi iqtisodiy munosabatlarning asosiy mahsuloti va harakatlantiruvchi kuchiga aylanadigan axborot almashinuvining tezlashishiga olib keladi. Yangi texnologiyalarni joriy etishga asoslangan iqtisodiyotni raqamlashtirish jarayoni bir necha o’n yillardan beri davom etmoqda. 20-asrning o’rtalaridan boshlab. elektron kompyuterlar va ular bilan bog’liq texnologiyalar sezilarli evolyutsiyadan o’tdi, bu etuklik nuqtai nazaridan- insoniyat tarixini tezkor deb hisoblash mumkin. Shunday qilib, Intel kompaniyasining asoschilaridan biri G. Murning empirik kuzatuviga ko’ra,