(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Пахтани майда ифлосликлардан тозалагичда пахта бўлакчасининг тўрли юзада ҳаракати назарий тадқиқ қилинган. Натижада , қозиқ баландлиги 25 мм бўлганда қозиқ баландлиги 50 мм бўлгандагига нисбатан тозалаш самарадорлигининг юқорилигини кўрсатди, шунингдек, қозиқли барабанларнинг айланишлар сонининг ошиши ҳам тозалаш самарадаорлигига ижобий таъсир этади.