(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Ushbu maqolada olamning yaratilishi ilmiy va falsafiy tahlil qilingan. Galaktika, yulduzlar, sayyoralarning paydo bo`lishi va ularning harakatlari to`g`risida fikr bildirilgan. Substansiya, apeyron, Senkulyar va Sokral kabi tushunchalarga ta’rif berilgan. Antik davr faylasuflarining, xususan Fales, Geraklit, Anaksimen va Anaksimanderlarning olamning subsatnsiyasi haqidagi falsafiy va ilmiy qarashlari o`rganilgan. Olamning yaratilishi to`g`risida Senkulyar va Sokral tafakkur shakllari haqida bahs olib borilgan va mualifning mustaqil fikrlari bilan to`ldirilgan.