(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2023)
Sharq Islom olamining yetuk olimlari qatorida o‘z mehnatlari va ilmiy xizmatlari bilan ilm-fan va jahon sivilizatsiyasi rivojiga ta’sir ko‘rsatgan, o‘rta asrlarda jahondagi eng muvaffaqiyatli rasadxonani tashkil qilgan, XVI asrda Turkiya orqali G‘arb ilm-fan doiralariga ma’lum bo‘lgan va uzoq yillar mobaynida dunyo astronomiya fanida muhim qo‘llanma bo‘lib xizmat qilgan “Zijji jadidi Ko‘ragoniy” astronomiya jadvali yaratuvchisi, Samarqand podshohi tarix sahifalaridan buyuk olim, o‘z davrining ma’lum va mashhur siymosi, atoqli matematik va astronom Mirzo Ulug‘bek.